Vegetarisch eten in het centrum van Amsterdam

Voor vegetariërs is het vinden van een goed restaurant in Amsterdam een hele opgave. Vaak staan er in restaurants slechts een of twee vegetarische opties op de kaart, terwijl er voor de vlees en vis eters onder ons ontzettend veel mogelijkheden zijn.

Dezelfde authentieke curries 

Bij Mayur Indian Restaurant aan de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam centrum kunnen vegetariërs prima terecht. Ongeveer een derde van onze menukaart is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Voor de vegetariërs in Amsterdam (en natuurlijk daarbuiten) biedt Indian Restaurant Mayur dezelfde authentieke curries als voor mensen die wel vlees eten. Daarbij wordt het vlees vervangen door heerlijke Indiase kaas, genaamd paneer of panir.

Bekijk menukaart


In India is deze vleesvervanger een belangrijke vorm van proteïne voor miljoenen mensen, aangezien in India ontzettend veel vegetariërs wonen, vaak vanuit religieus oogpunt, of omdat er simpelweg geen vlees beschikbaar is.

Als u met een groep vrienden of collega's op zoek bent naar een restaurant in Amsterdam centrum, vlakbij het populaire Leidseplein en verschillende uitgaansgelegenheden zoals het Nieuwe De La Mar theater, de schouwburg of Paradiso en de Melkweg, kijk dan eens op de website van Mayur. 

Vegetarisch thali

Zowel vegetariërs, veganisten en omnivoren kunnen bij Mayur Indian Restaurant van een smaakvol diner genieten. Als er binnen uw gezelschap meerdere vegetariërs zijn, dan serveren wij een vegetarisch shared dining menu, en als er slechts een of twee personen vegetarisch eten, hebben wij de optie om een vegetarisch thali te serveren. Dit een grote schaal met allemaal overheerlijke vegetarische gerechten, met ontzettend veel smaakvariaties.

De Indiase keuken is voor een groot deel op vleesloze gerechten gebaseerd omdat vanuit het Hindoeïsme vaak vegetarisch wordt gegeten. Dit zorgt voor een grote variatie aan gerechten, dit in tegenstelling tot andere mondiale cuisines, waar vegetarische en veganistische opties vaak schaars zijn.

Bekijk menukaart


Mayur Indian Restaurant in Amsterdam biedt uw gezelschap een alles-in-een pakket voor uw groepsdiner. In hartje Amsterdam, naast het Leidseplein bieden wij u en uw gezelschap een fantastische shared dining ervaring, geschikt voor gasten die vegetarisch zijn, dan wel veganistisch of volgens de Islamitische regels halal eten. Iedereen kan terecht bij Indian Restaurant Mayur, wat zorgt voor een ontspannende avond voor uw gastheer, gastvrouw of organisator. Vanaf dat u bij ons binnen bent zorgen wij voor alles wat u maar kan wensen op het gebied van eten en drinken. De lekkerste cocktails of mocktails, ook wel virgin cocktails genoemd, worden naast uw (vegetarische) maaltijd geserveerd. Ook hebben wij verschillende speciaal bieren en een uitgebreide wijnkaart.

Kortom, heeft u een groot gezelschap met verschillende dieetwensen?  Kom dan eens langs bij Mayur Indian Restaurant in de Korte Leidsedwarsstraat, vlak bij het Leidseplein in het hart van Amsterdam centrum. Zowel vegetariërs, veganisten, moslims, en gasten met een gluten- of lactose-intolerantie krijgen bij ons een fantastische avond voorgeschoteld. Heeft u bijvoorbeeld een tinder-date met een leuke vegetarier, maar bent u zelf gek op vlees? Kijk dan niet verder en kom naar Mayur Indian Restaurant, waar wij ook biologisch vlees op de kaart hebben staan voor de bewuste gast, en natuurlijk voor de dierenliefhebbers onder ons. Ons biologisch aanbod wordt in de toekomst nog verder uitgebreid.

Reserveren

Kies wanneer u wil reserveren en vul uw gegevens in. Uw reservering is direct bevestigd.

×

Uw browser wordt niet meer ondersteund

Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden